Έρχεται από την αρχαία Ρώμη και αποτελεί το νέο λαχταριστό γαστρονομικό trend!
Η Pinsa είναι το νέο γαστρονομικό trend που έχει μπει δυναμικά στον κλάδο της εστίασης, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους… ουρανίσκους. Είναι μια παραλλαγή της πίτσας, και πρόκειται για μια φοκάτσια στην οποία μπορεί κανείς να προσθέσει τα υλικά της αρεσκείας του δημιουργώντας μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς, αλμυρούς και γλυκούς. Η λαχταριστή, τραγανή και εξαιρετικά υγιεινή ζύμη για Pinsa δεν πρέπει λοιπόν να απουσιάζει από τις επιλογές σου!
Στην Artoma που ειδικευόμαστε στην παραγωγή χειροποίητων, καινοτόμων, προϊόντων ζύμης γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη δυναμική που έχει αποκτήσει η Pinsa και ετοιμάσαμε έναν αναλυτικό οδηγό, με χρηστικές πληροφορίες, για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!
Από την αρχαία Ρώμη στο πιάτο μας
Η Pinsa έχει συνήθως σχήμα πλατύ και ωοειδές και αποτελεί μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή, οι ρίζες της οποίας χάνονται βαθιά μέσα στον χρόνο. Η ονομασία της προέρχεται από τη λατινική λέξη pinsere, που ουσιαστικά περιγράφει τη διαδικασία του να πιέζεις με δύναμη προς τα κάτω. Μια ξεκάθαρη αναφορά δηλαδή στη διεργασία του ζυμαριού, ώστε να γίνει πλατύ και να θυμίζει τη γνωστή σε όλους πίτσα. Σύμφωνα μάλιστα με την παράδοση, οι αρχαίοι Ρωμαίοι παρασκεύαζαν την Pinsa ως μια προσφορά προς τους θεούς. Η Pinsa κατείχε ξεχωριστή θέση στην αρχαία Ρώμη και όχι αδίκως, μιας και πρόκειται για ένα προϊόν ιδιαίτερα θρεπτικό και εξαιρετικά γευστικό.
Η υγιεινή επιλογή
Η τέχνη της παρασκευής ζύμης για την Pinsa θυμίζει αρκετά μια ιεροτελεστία. Η ζύμη συνήθως αποτελείται από ένα μείγμα αλεύρων, το οποίο μάλιστα ωριμάζει για 48 με 72 ώρες. Μπορεί κανείς να προσθέσει αρωματικά βότανα, για ακόμα πιο έντονη γεύση. Ακριβώς επειδή διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό - που μπορεί να φτάσει και το 80% - η Pinsa είναι εξαιρετικά εύπεπτη.
Ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν μια άκρως υγιεινή επιλογή:
· Λιγότερη χοληστερόλη
· Χωρίς κορεσμένα λιπαρά
· Χωρίς ζάχαρη
· Λιγότερη γλουτένη
· Λιγότερους υδατάνθρακες
Ένα ταξίδι γεύσεων
Η διαδικασία ζύμωσης της Pinsa, οδηγεί σε μια άκρως τραγανή, λαχταριστή και αέρινη ζύμη. Κατά τη διαδικασία της πίεσης, τα αρώματα και οι γεύσεις διατηρούνται μέσα στη ζύμη, η οποία αποκτά μια ελαστική υφή.
Έχοντας μια ζύμη που είναι εξαιρετικά ελαφριά και άκρως γευστική, στη συνέχεια οι επιλογές στα toppings είναι κυριολεκτικά αναρίθμητες. Στην Pinsa δεν υπάρχουν όρια στους γευστικούς συνδυασμούς. Μπορούμε να προσαρμόσουμε την Pinsa στα δικά μας γούστα, προσθέτοντας τα υλικά της αρεσκείας μας. Απολαμβάνουμε έτσι μια πιο light και υγιεινή εκδοχή της γνωστής πίτσας, με μια τραγανή και άκρως γευστική ζύμη. Ιδανική για χορτοφάγους και vegan, η Pinsa είναι βέβαιο ότι ενθουσιάζει και τους πιο απαιτητικούς.
Στην Artoma θα βρεις την αυθεντική ζύμη για Pinsa, με όλα τα μυστικά που ξετρέλαναν μέχρι και τους αρχαίους θεούς στη Ρώμη. Η εταιρία μας παρασκευάζει και διανέμει στην αγορά άλλωστε, επί σειρά ετών, μια μεγάλη γκάμα από πρωτότυπα και καινοτόμα προϊόντα ζύμης, έχοντας ως προτεραιότητα την ποιότητα των πρώτων υλών.
Μπορείς να ανακαλύψεις λαχταριστές συνταγές για Pinsa στο blog μας.