Από το 1979, η Artoma είναι συνώνυμο της τεχνογνωσίας στην πίτσα, και η Pinsa Romana μας είναι απόδειξη της αφοσίωσής μας στην κορυφαία γαστρονομία. Αυτή η αρχαία συνταγή, τελειοποιημένη με σύγχρονες τεχνικές, προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία. Ας ανακαλύψουμε τι κάνει την Pinsa Romana μας πραγματικά εξαιρετική.

Η ιστορία και οι ρίζες

Η ιστορία της Pinsa Romana αρχίζει στην αρχαία Ρώμη, όπου παρασκευαζόταν από αγροτικές κοινότητες που ζούσαν έξω από τα τείχη της πόλης. Αυτό το αρχαίο προϊόν, με την οβάλ ή στρογγυλή του μορφή, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή των αρχαίων Ρωμαίων. Στην Artoma, τιμούμε αυτή την παράδοση συνδυάζοντας παραδοσιακές μεθόδους με σύγχρονες γαστρονομικές πρακτικές. Η Pinsa Romana μας δεν είναι απλώς ένα προϊόν, αλλά ένα κομμάτι της ιστορίας που ζωντανεύει με σύγχρονες ευαισθησίες.

Η τέλεια ζύμη

Η βάση της Pinsa Romana της Artoma είναι η ζύμη της, που παρασκευάζεται από ένα μοναδικό μείγμα αλευριού, νερού και φυσικού προζυμιού. Το αλεύρι που χρησιμοποιούμε προέρχεται από μια «μυστική συνταγή» που συνδυάζει τρία βασικά συστατικά με έναν τρόπο αγνό και μοναδικό. Αυτό το ειδικό μείγμα δίνει μια ζύμη που είναι ταυτόχρονα ελαφριά και γευστική, με τραγανή, χρυσή επιφάνεια και ένα ιδιαίτερα μαλακό και αφράτο εσωτερικό μέρος. 

Το παρθένο ελαιόλαδο 

Η δέσμευσή μας για ποιοτικά υλικά επεκτείνεται στη χρήση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, το οποίο παίζει κρίσιμο ρόλο στο γευστικό προφίλ της Pinsa. Αυτό το ανώτατης ποιότητας λάδι προσθέτει μια διακριτική πλούσια γεύση, διατηρώντας ταυτόχρονα την ελαφριά υφή. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή πίτσα, που συχνά χρησιμοποιεί διάφορα λιπαρά και έλαια, η Pinsa μας επωφελείται από την καθαρή, ακατέργαστη γεύση του υψηλής ποιότητας ελαιόλαδου.

Ευκολία στην πέψη 

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Pinsa Romana είναι η υγρασία της ζύμης. Η ζύμη αναμιγνύεται με υψηλή ποσότητα κρύου νερού, φτάνοντας μέχρι το 90%, σε σύγκριση με τη συμβατική πίτσα που χρησιμοποιεί 50-60% υγρασία. Αυτό το υψηλό επίπεδο υγρασίας δίνει μια ζύμη που είναι εξαιρετικά ευκολοχώνευτη. Η Pinsa Romana έχει λιγότερους υδατάνθρακες, λιπαρά και αλάτι, κάνοντάς την μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση.

Η διαδικασία της ζύμωσης

Το μυστικό για την υφή και τη γεύση της Pinsa βρίσκεται στην ιδιαίτερη διαδικασία ζύμωσης. Η ζύμη υφίσταται μια φυσική ζύμωση διάρκειας 72 ωρών. Αυτή η παρατεταμένη ζύμωση όχι μόνο ενισχύει τη γεύση αλλά βελτιώνει και την πέψη της ζύμης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το φυσικό προζύμι αναπτύσσει σύνθετες γεύσεις και μια ελαφριά, αέρινη υφή.

Το μυστικό και στο σχήμα 

Μόλις η ζύμη έχει ζυμωθεί, απλώνεται προσεκτικά με το χέρι για να αποκτήσει την τέλεια μορφή. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ότι κάθε Pinsa διατηρεί τη μοναδική της υφή και γεύση. Η ζύμη ψήνεται στη συνέχεια σε ειδικό φούρνο πάνω σε βαριά πέτρινη βάση. Αυτή η μέθοδος προσφέρει ομοιόμορφο ψήσιμο και τραγανή κρούστα, η οποία είναι χαρακτηριστικό της Pinsa Romana μας.

Η διαδικασία της συντήρησης 

Για να διατηρήσουμε τη μοναδική γεύση και υφή της Pinsa, χρησιμοποιούμε μια ταχεία κατάψυξη με υγρό άζωτο στους -70 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η μέθοδος κλειδώνει τη φρεσκάδα και εξασφαλίζει ότι κάθε Pinsa φτάνει σε εσάς στην αρχική, υπέροχη κατάσταση της. Με την κατάψυξη αμέσως μετά το ψήσιμο, διατηρούμε την ποιότητα και την γεύση που κάνουν το προϊόν μας να ξεχωρίζει.

Gourmet εμπειρία

Η Pinsa Romana της Artoma δεν είναι απλώς ένα τρόφιμο, είναι μια γαστρονομική εμπειρία. Η χαρακτηριστική της ελαφρότητα και η τραγανότητα την καθιστούν μια ευχάριστη εναλλακτική λύση απέναντι στην παραδοσιακή πίτσα. Η προσεκτική επιλογή υλικών και η μεθοδική προετοιμασία οδηγούν σε ένα προϊόν που είναι άκρως γευστικό και θρεπτικό. Είτε απολαμβάνετε την παραδοσιακή Pinsa είτε είστε λάτρεις των σύγχρονων επικαλύψεων, το σίγουρο είναι πως θα απολαύσετε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι. 

Γιατί να επιλέξετε την Pinsa Romana της Artoma;

Επιλέγοντας την Pinsa Romana της Artoma επιλέγεται αυτομάτως ένα προϊόν που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία. Η δέσμευσή μας για ποιότητα, από την επιλογή των υλικών μέχρι την προετοιμασία, εξασφαλίζει ότι κάθε Pinsa είναι ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι στην παράδοση και τη σύγχρονη γευσιγνωσία. Σας προσκαλούμε να ζήσετε τη διαφορά και να απολαύσετε την πλούσια ιστορία και τη σύγχρονη γευστική απόλαυση που συνδυάζονται αρμονικά σε κάθε μπουκιά της Pinsa Romana μας.

20/08/2024 Κατηγορία
Banner ΔΥΠΑ Banner Psifiakos Metasximos

Hit enter to search or ESC to close